12764373_1211955585500190_5674804503564696413_o
12314612_888169537940001_582939732518407617_o
941310_10152004503347640_948797592_n

Broodcursus

Doelgroep
Iedereen kan meedoen, ook particulieren! De inhoud is gericht op koks, bakkers, fanatieke thuiskoks, foodies, leerlingkoks, leerlingbakkers, thuisbakkers en broodverkopend personeel. Deze broodbakcursus gaat meer richting vakopleiding dan een gezellige workshop brood bakken, vandaar dat we met 3 docenten werken. Een vooropleiding is niet nodig, enige ervaring met brood bakken is handig. Na 2 dagen aanwezigheid ontvangt men een funky getuigschrift.

Programma
Warenkennis: meel, gist, zuurdesem…
Ingrediënten: rogge, spelt, olijfolie…
Hardware: ovens, stenen, schieters…
Natuurkunde: gluten, rijzen, temperatuur…
Kneden, bakken en bewaren
Veel gemaakte fouten bij brood bakken

Inhoud
De lesstof bestaat uit kennis en kunde. Cursisten leren we geen eenvoudige brood recepten maar onmisbare basiskennis. Waarom is een brood te hard? Waarom rijst het deeg niet voldoende? Hoe krijg je een dunne of dikke korst? Na de cursus kunnen de deelnemers dus ook zelf recepten beredeneren en broden ontwerpen. Ook komen kneedtechnieken en baktechnieken aan bod. Cursisten bakken zelf diverse broden tijdens de cursus: gistbrood, zuurdesembrood, gevuld feestbrood, fluweelzachte ciabatta en echt Frans stokbrood, een epi en een fougasse. We hebben alvast wat praktische brood-tips op een rijtje gezet!

Duur
De cursus brood bakken zal 2 dagen beslaan van 10.00 tot 17.00.
Het minimum aantal deelnemers is 14, het maximum is 18.

Lokatie
De cursus brood bakken vindt plaats in de professionele bakkerij van Echte Bakker Steehouder in Vianen.
Bakker Steehouder ligt 5 minuten van de A2,  vlakbij Utrecht.

Adres: Voorstraat 95, 4132 AP Vianen.
Voor de deur is een blauwe zone, u kunt echter gratis parkeren op 3 minuten loopafstand.

Kosten
€ 259 excl. 21% btw.
Inclusief 2 x lunch, alle consumpties, zelf gebakken brood voor thuis
en het stoer-praktische brood-bak-boek Ik bak geweldig, jij trouwens ook van Edwin Klaasen.

Twitter
Albert Steehouder (echte bakker Steehouder)
Edwin Klaasen (bakkertjezelf)
Robert Verweij (cursusleider)
Meningen en foto’s van cursisten op Twitter.

Vragen?
Bel, app of mail me gewoon even via de contactpagina van Teest.nl.

Inschrijven
Wil je zeker weten dat er plaats voor je is op de broodcursus?
Wacht niet te lang en schrijf je hier in. Dat is makkelijk en snel.

Tot ziens op de broodcursus!

Pizza cursus

Doelgroep
Iedereen kan meedoen, ook particulieren! De inhoud is gericht op koks, pizzaioli, pizzabakkers, fanatieke thuiskoks, foodies, leerlingkoks en pizza-verkopend personeel. Deze pizza-bak-cursus gaat verder dan een workshop pizza maken. Het is meer een vakopleiding voor food-fanatici. Een vooropleiding is niet nodig, enige ervaring met pizza bakken is handig. Aan het eind van de cursusdag ontvangt men een stoer getuigschrift voor boven het bed.

Programma
Geschiedenis en oorsprong van de pizza
Soorten pizza’s (per streek/land)
Pizzadeeg: ingrediënten en recepten
Pizzadeeg maken en kneden
Pizzasaus maken en pizzasaus recepten
Pizza toppings
Het bakproces van een pizza
Pizza bakken in een elektrische oven
Het opstoken van de houtoven/steenoven
Pizza bakken in een houtoven/steenoven
Pizza hardware voor thuis en in de horeca
Do’s & dont’s over pizza bakken
Thuis pizza’s bakken met de pizzasteen
Geld verdienen met pizza’s in de horeca

Inhoud 
De lesstof bestaat uit kennis en kunde. Kennis over bijvoorbeeld gluten en zetmeel is onmisbaar voor iedereen die zelf pizza wil bakken. Cursisten leren we niet alleen recepten maar onmisbare basiskennis. Waarom is een pizzabodem dik of dun? Vrolijk krokant of keihard? Hoe lang moet pizzadeeg rijzen? Hoe moet je een pizza beleggen? Na de pizzacursus kunnen de deelnemers dus ook zelf recepten beredeneren en pizza’s ontwerpen. Ook komen kneedtechnieken, baktechnieken en soorten ovens aan bod. Uiteraard leer je zelf een houtoven of steenoven op te stoken. We hebben alvast wat praktische pizza-tips op een rijtje gezet!

Docent
Simon Giaccotto, zoon van een Siciliaanse vader en Nederlandse moeder, is continu op zoek naar verbetering van zijn ultieme pizza en pizzadeeg. Met zijn bedrijf Viva la Pizza bakt hij door heel Nederland (en daarbuiten) pizza’s op feestelijke gelegenheden. Uiteraard in traditionele, hout gestookte pizzaovens. Met zijn pop-up pizzeria “Secret Pizzeria” geeft hij iedereen de kans om zijn pizza’s te proeven. Naast zijn pizza-workshops verzorgt hij nu ook de pizzacursus als pizzadocent bij TeesT. Bakker Albert Steehouder is mede-docent, hij runt al jaren de familiebakkerij waar de cursus pizza bakken plaatsvindt.

Duur
De cursus pizza bakken zal 1 dag beslaan van 10.00 tot 17.00. Het minimum aantal deelnemers is 14, het maximum is 18.

Lokatie
De cursus pizza bakken vindt plaats in de bakkerij van Echte Bakker Steehouder in Vianen. De bakkerij ligt 5 minuten van de A2,  vlakbij Utrecht. Adres: Voorstraat 95, 4132 AP Vianen.

Quotes
Al tientallen cursisten hebben zeer veel geleerd over pizza bakken bij TeesT, maar dit aantal groeit zeer snel. Enkele citaten:
• Na één dag cursus gingen m’n pizza’s van een 6 naar een 8,5!
• Ik eet nooit meer afhaalpizza, laat staan diepvriespizza nu ik weet hoe goed èchte pizza smaakt.
• Wat zijn er een hoop ideeën over pizza die helemaal niet kloppen.
• Als je alle 40 details kent en onder controle hebt, is pizza bakken heel eenvoudig!

Kosten
€ 129 excl. 21% btw.
Inclusief lunch, alle consumpties en meeneem-pizza’s voor het thuisfront.

Vragen?
Bel, app of mail me via de contactpagina van Teest.nl.

Inschrijven
Wil je zeker weten dat er plaats voor je is op de pizzacursus?
Wacht niet te lang en schrijf je hier in. Dat is makkelijk en snel.
Uitschrijven is natuurlijk ook mogelijk.

Tot ziens op de pizzacursus!